Social Media Icons

slide code

Photo

Lea
Meet Lea - a 20-year-old girl living in Slovakia, who's a big daydreamer and who doesn't see the world how it is, but rather how it should be. On this online diary I write about everything that crosses my mind, which are often times topics that are up to date in today's society.


welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

EFFLORESCENCE

category 2

LIFESTYLE

category 3

photography

16 things I learned at 16



Je to zvláštne. Včera som oslávila svoje 17-náste narodeniny, pritom mám ešte teraz pred očami časy, kedy som v 15-tich nastupovala na strednú. Zvykla som písať, že čas ide čoraz rýchlejšie, ale všetko to záleží len na tom, ako si svoj čas rozvrhnete. No čo je dôležitejšie, zamyslela som sa, čo všetko som sa za tých šestnásť rokov (hlavne teda v tom poslednom) doteraz naučila. A tak mi napadlo napísať takýto článok, ktorý vás možno inšpiruje a nad niektorým bodom sa aj zamyslíte. No ja, keď sa k nemu o pár rokov vrátim, budem na tieto sweet časy spomínať. A čo je hlavné, budem zas o niečo múdrejšia.


1. Všetko má svoj zmysel. Všetko sa deje z nejakého dôvodu a preto je najlepšie nechať veci plynúť. Tým, že veci budete síliť a zapodievať sa nimi, nevyriešite absolútne nič. Len budete sami zo seba a zo svojho života unavení.
2. Pracovať na sebe je veľmi dôležité. Je dôležité v živote napredovať a nebyť zaseknutí na jednom mieste. Je dôležité pracovať na rozvíjaní seba, zlepšovaní sa. bodaj by som tento fakt vedela oveľa skôr.

3. Bez priorít a cielov nikdy nebudete šťastní. Bez nich by sme sa nudili a náš život by bol jeden veľký stereotyp. Je dôležité vedieť, čo chcete dosiahnuť. A hlavne ísť si za tým.

4. Challenge-ujte samých seba. Pustite sa do vecí, z ktorých máte strach. Nenechajte sa strachom zahnať do kúta. Pretože dokážete všetko, čo si zaumienite. A verte mi, po každej zvládnutej challenge budete na seba neskutočne hrdí.

5. Skúšajte nové veci. Zapíšte sa na hodiny jógy alebo si kúpte plátna a maľujte obrazy. Skúšajte všetko, čo vás nadchne. Život je príliš krátky na to, aby sme čakali na ten správny moment alebo sa báli skúšať nové veci.

6. S kým tráviš čas, taký si. Mnohokrát si ani neuvedomujeme, akí ovplyvniteľní sme. Preto si výber svojho okolia dobre zvážte.

7. Výber kamarátov a blízkych je neskutočne dôležitý. Sú ľudia, s ktorými tráviš čas pre teba inšpiratívni, alebo s nimi len zabíjaš nudu? Podporujú ťa v tvojich snoch a robia z teba lepšieho človeka? Nechávajú ťa rozkvitať alebo ťa držia pri zemi?

8. Nedrž pri sebe ľudí len preto, lebo si na nich zvyknutý. A hlavne, ak sa kvôli nim trápiš a stojíš na jednom mieste. Život je úžasný a pestrofarebný, preto sa neboj odísť od ľudí, ktorý ti do života už farby nepridávajú.

9. Všetko je to v tvojej hlave. To, na čo sústreďuješ myšlienky ovplyvňuje nie len teba ale aj tvoju budúcnosť.

10. Šťastie je voľba. Nikdy neočakávaj, že niekto iný ťa spraví šťastným. V prvom rade ty sám budeš so sebou žiť celý život a ak sa nedokážeš spraviť šťastným sám, neočakávaj, že to budú vedieť robiť ľudia okolo teba. Preto ak si nešťastný, naozaj si za to môžeš sám. A ty sám môžeš tento fakt aj zmeniť.

11. Nikdy od nikoho nič neočakávaj. Celkom sa mi potvrdilo, že čím viac od ľudí očakávame, tým viac sme sklamaní. Preto nikdy od ľudí nemaj očakávania a možno sa práve potom začnú diať úžasné veci.

12. Vždy dajte najavo, ako sa cítite. Rovnako, vždy povedzte, čo si myslíte. Emócie sú to, vďaka čomu sme tak úžasné stvorenia schopné lásky. A hlavne, riaďte sa srdcom a nie myšlienkami.

13. Za lásku vždy bojujte až do úplného konca. Za lásku sa vždy oplatí bojovať. A je lepšie povedať ups ako sa celý čas zožierať otázkou 'čo ak?'. A tým, ktorých ľúbite to dajte aj najavo. Či už milým slovom alebo nejakou maličkosťou. A je jedno, či sa to týka maminy, kamaráta alebo priateľa.

14. Odpúšťajte, no nezabúdajte.

15. Starať sa o svoje telo je oveľa viac dôležité, než o svoj zovňajšok. Doprajte si dostatok spánku, zdravú a kvalitnú stravu, udržiavajte svoje telo fit a načúvajte mu, čo vám hovorí.

16. Buďte vďační. Prejavte vďaku. Zdieľajte svoju vďaku s ostatnými. Okolo nás je toľko vecí, za ktoré môžeme byť vďační, a ani si to neuvedomuje. Pretože nakoniec je to všetko aj tak o tých maličkostiach :) 

Komentáre

  1. téda, prekvapilo ma, že máš len 17, myslela som si, že si oveľa staršia ;) to asi pre všetky tvoje zrelé myšlienky, čo nosíš v hlave :) veľmi pekný článok s kopcom pravdivých slov - naozaj sa so všetkým stotožňujem...

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekný a pravdivý článok. So všetkými vecami súhlasím. A inak oneskorene všetko najlepšie :)

    Wear the Confidence

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Máš skvelé myšlienky a súhlasím naozaj so všetkými :))

    deerly lost / blog instagram

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

ppl love these

Stres, duševné zdravie, imunita
Tento rok je po dlhej dobe iný, doslova odlišný od minulých rokov. Nikomu z nás by na Nový rok nebo…
Now is time to GIVEAWAY! - Spring awakening
Ahojte, :) dnes nastal ten deň kedy vyhlasujem ďalšiu Giveaway! Ano, čítate dobre. Už vo viacerých …
First Giveaway!!
Príjemné štvrtočné popoludnie prajem, :) dnes to nebude jeden z tých článkov čo robievam. Už dlhšiu …
Jarný detox
Jar je už v plnom prúde a ja si tie jarné lúče slnka neskutočne užívam! Po zime je ale dobré dopri…