Social Media Icons

slide code

Photo

Lea
Meet Lea - a 20-year-old girl living in Slovakia, who's a big daydreamer and who doesn't see the world how it is, but rather how it should be. On this online diary I write about everything that crosses my mind, which are often times topics that are up to date in today's society.


welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

EFFLORESCENCE

category 2

LIFESTYLE

category 3

photography

Tvoje nahé telo má patriť tomu, kto sa zamiluje do tvojej nahej duše



Sme súčasťou uponáhľanej doby, nosíme masky a druhí nás hodnotia na základe výzoru, podobne ako rôzne materiálne veci. Naše masky sú to, čo nás definuje. Keď spoznávame niekoho nového, vždy začneme s ukazovaním našich kladných vlastností, pretože práve nimi druhého zaujmeme. Predsa len, kto by chcel niekoho, kto je občas výbušný alebo urážlivý? Neznie to teda príliš lákavo. Snažíme sa tváriť dokonalo, podobne ako veci a nie ako ľudia, ktorí majú chyby. 

Verím, že situáciu, ktorú som vyššie načrtla pozná každý jeden z nás, pretože sa v nej už ocitol. Samozrejme, nie je na tom v podstate nič zlé. Každý chce zapôsobiť na toho druhého. Avšak v čom robíme chybu je, že si ľudí púšťame blízko k telu bez toho, aby nás skutočne poznali. Púšťame si k telu ľudí, ktorí milujú naše masky a len malé časti skutočných nás. A niekedy aj ľudí, ktorí milujú naše telo a nie nás samé. 

Keď sa žena a muž začnú spoznávať, je tu nejaký ten časový harmonogram. To či je správny, nechám na uvážení každého z vás. No v realite to vyzerá asi tak, že sa s opačným pohlavím spoznávame mesiac, maximálne dva a príde nám to dostatočne dlhá doba na to, aby sme s tým človek šli do partnerského vzťahu. O nejakých tých pravidlách, že po treťom stretnutí by sme s tým druhým mali skončiť v posteli ste už asi počuli tiež. Podliehame vášni, nerozmýšľajúc nad vlastnou sebahodnotou. 

Keď som si tento citát čítala pred pár rokmi, prišlo mi nelogické, aby som sa obnažila pred niekým, kto ma naozaj nepozná a neľúbi. Avšak časom som prišla na to, že to, čo je pre mňa samozrejmé, pre iného byť nemusí. Ľudia v dnešnej dobe nehľadajú lásku, ale vášeň. Ľudia nechcú blízkosť iného človeka, ale chvíľkové splynutie. Ľudia nechcú, aby ich niekto skutočne poznal, ale aby nás druhí milovali takých, akí sa prezentujeme. Máme strach sa niekomu plne otvoriť, rozprávať mu o našich najväčších strachoch, najväčších trapasoch, zlých spomienkach, ktoré nás v nočných morách prenasledujú. Nechceme, aby niekto videl naše nedostatky, ktoré si my sami na sebe všímame. Naše zlé skúsenosti a rozhodnutia si držíme v sebe a snažíme sa s nimi vysporiadať sami, a niekedy nám to trvá i celý život. Niekedy nie sme úprimní ani sami k sebe, tak ako môžeme byť úprimní k niekomu inému? 

Pointou tohto článku ale nie je sebaklam. Čo chcem týmto článkom povedať je, aby sme vždy zvážili, koho si pustíme k telu. Človek, ktorému nedokážeme ukázať našu nahú dušu, si nezaslúži vidieť naše nahé telo (a nemali by si to zaslúžiť ani random ľudia na Instagrame :)))). Možno si niektorí poviete, že takí ľudia, ktorí najprv spoznávajú dušu toho druhého, neexistujú. Môžete mi veriť, že áno, existujú. Poznám ľudí, ktorí si na tom zakladajú. Poznám ženy, ktoré majú svoje hranice a kým mužovi ukážu svoje nahé telo, ukážu mu najprv ich skutočné “ja”, a takisto si zakladajú na tom, aby spoznali aj to ich. A nie, netrvá to tri mesiace, ani pol roka. Poznám mužov, pre ktorých je tento prístup takisto dôležitý. A dokonca poznám i mužov, ktorí na telo svojej milej čakali. A nie, nedržali celibát ako si asi väčšina z vás hneď predstavila.

Uvedomme si, že pri bližšom styku s opačným pohlavím zdieľame viac, než len naše nahé telá. Zdieľame s ním i našu energiu. Nie je to len spojenie dvoch tiel, ale najmä dvoch duší. A ak si tie duše nerozumejú, nepoznajú jedna druhú, nie je to už milovanie po ktorom prichádza naplnenie, ale len styk, po ktorom prichádza uspokojenie. Práve preto sa vo vzťahu nikam neponáhľajte. Spojenie tiel je obvyklé, skutočné spojenie duší výnimočné. Ak vás človek skutočne miluje, nebude preňho vaše telo to najdôležitejšie. Nepôjde mu len o ten akt, ale i o to všetko ostatné, čo spojenie prináša. A na takého človeka, pre ktorého je duša viac než telo, sa oplatí počkať :) 

Komentáre

  1. Nie žeby som nemala rada tvoje články o kozmetike alebo outfit posts, ale táto cesta, ktorou si sa vybrala, nielenže zapĺňa takú "dieru na trhu" (lebo nepoznám žiadnu inú blogerku, ktorá by sa vyjadrovala k týmto témam), ale hlavne ma veľmi teší – a to tiež z dvoch dôvodov: jednak preto, lebo ma teší, ako vnímaš túto problematiku; ale i preto, lebo je parádne môcť si o tomto všetkom niekde prečítať :D O tomto sa takmer nikde nehovorí, čo je chyba. Takže za mňa palec hore, tento článok bol opäť parádny, klaniam sa a teším sa na ďalší ❤
    BEE A CHANGE // Facebook Page // READ ABOUT "WHY BE A MINIMALIST"

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

ppl love these

Stres, duševné zdravie, imunita
Tento rok je po dlhej dobe iný, doslova odlišný od minulých rokov. Nikomu z nás by na Nový rok nebo…
Now is time to GIVEAWAY! - Spring awakening
Ahojte, :) dnes nastal ten deň kedy vyhlasujem ďalšiu Giveaway! Ano, čítate dobre. Už vo viacerých …
TOP kozmetické produkty do 3 eur
Ahojte! :) včera pri písaní vedecko-fantastického príbehu do školy som rozmýšľala, čo by som mohla n…
Jarný detox
Jar je už v plnom prúde a ja si tie jarné lúče slnka neskutočne užívam! Po zime je ale dobré dopri…