Social Media Icons

slide code

Photo

Lea
Meet Lea - a 20-year-old girl living in Slovakia, who's a big daydreamer and who doesn't see the world how it is, but rather how it should be. On this online diary I write about everything that crosses my mind, which are often times topics that are up to date in today's society.


welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

EFFLORESCENCE

category 2

LIFESTYLE

category 3

photography

Mladí ľudia / Young people


Dnešná doba je zvláštna. Zamieňame si intimitu s nahotou. Ľudia majú problém s prijatím samých seba, majú nízke sebavedomie a ešte nižšiu sebahodnotu. Mnohí nevieme čo chceme, a tak len tápame a plynieme životom. Berieme život až moc na ľahkú váhu, myslíme si, že sme nesmrteľní. Užívame si život plnými dúškami, na čom nie je nič zlé, ale pri niektorých veciach a situáciach sa oplatí použiť staré dobré príslovie "Dva razy meraj, raz strihaj". Myslíme si, že žijeme naplno, no nakoniec to tak možno ani nie je.

Today's society is pretty weird. We mistake intimity for nudity. People have problems with accepted themselves, they have low confidence and even lower self-worth. Many of us do not know what we really want, and so we just live and flow. Taking life too lightly, we think we are immortal. Enjoying life in full sips, which is nothing wrong, but in some things and situations it's better to use the good old saying "Measure twice, cut once". We think we live to the fullest, but in the end it may not be like that.

Dlho som si bola myslela, že to ja som vadná a jednoducho som sa narodila do zlej doby. Občas sa tento pocit síce objaví, ale už viem, že to nie ja som vadná. Žijeme v spoločnosti, kde akceptujeme správanie, ktoré sme ako spoločnosť uznali, že je správne. Vytvorili sme si spoločenstvo, ktoré je plné sily, napätia a hmotných hodnôt. Zabúdame, že sme viac než len telo. Staráme sa o svoje telo, no málokedy o svoju myseľ. Myslíme len na seba, aby sme v tomto rýchlom a drsnom svete prežili a zachovali si určitý luxus. Neuvedomujeme si, že sa mnohokrát správame horšie ako divé zvery.

I thought for a long time that I had the wrong point of view and was just born into a bad time. Occasionally, this feeling appears, but I already know it's not me. We live in a society where we accept behaviors that we as a society have recognized as correct. We have created a community that is full of strength, tension and material values. We forget that we are more than just a body. We care about our body, but rarely our mind. We are thinking only of ourselves to survive in this fast and harsh world and retain some luxury. We do not realize that many times we behave worse than wild animals.

Ak by som mala dnešnú modernú dobu opísať pár slovami, boli by to party, omamné a návykové látky, nezáväzný sex, telesná príťažlivosť, sloboda, materializmus a výstrednosť. V dnešnej dobe je plne akceptovateľné predávať a ukazovať svoje telo na sociálnych sieťach. Všetci sa dnes fotíme so zámerom vyzerať čo najlepšie/najkrajšie/najpríťažlivejšie/ a nie s tým, aby sme zachytili výnimočný, krásny a nikdy sa už neopakovateľný moment. Pred druhými sa ukazujeme len v tom najlepšom svetle, zakrývame všetky svoje nedostatky a nedokonalosti. Robíme zo seba bábiky, strácame ľudskosť. Lichotí nám, dokonca je naším zámerom priťahovať k sebe ľudí na základe nášho výzoru. Chceme byť uznávaní a neustále chválení. Priťahujeme k sebe ľudí na základe vonkajška, mysliac si, že to je láska, čudujúc sa, že po vyprchaní chémie už nič k tomu človeku necítime. S väčšinou ľudí nezdieľame intimitu, ale len nahotu. Púšťame si k telu ľudí, ktorí nás nepoznajú, neľúbia a čudujeme sa, že sa cítime prázdne a nenaplnene. Nevieme, čo to znamená ľúbiť, pretože sexuálny pud je pre nás dôležitejší.

To describe today's modern era with a few words would be parties, narcotic and addictive substances, non-binding sex, physical attraction, freedom, materialism and eccentricity. Nowadays it's fully acceptable to show your body on social networks. We are all taking pictures today with the intent of looking the best / most beautiful / most attractive / and not to capture an extraordinary, beautiful and unrepeatable moment. In front of others, we show ourselves only in the best light, covering all our flaws and imperfections. We make dolls of ourselves, we lose humanity. It flatters us, even our intention is to attract people to ourselves just because of our appearance. We want to be recognized and constantly praised. We attract people to ourselves based on the outside, thinking it's love, wondering that after the chemistry is over, we no longer feel anything to that person. We don't share intimacy with most people, just nudity. We let people who do not know us, do not love us to touch our bodies and we wonder that we feel empty and unfulfilled. We don't know what it means to love, because sexual desires are more important to us.

Zakladáme si na značkách, sláve, bohatstve a určitom luxuse. Sme mladí a tak jediné na čo myslíme je zábava a party. Chodíme piť do podnikov, pretože chceme zabudnúť na to, akí prázdni sa cítime počas dňa. Unikáme z reality, ktorá sa nám nepáči, no málokedy sme ochotní pre jej zmenu niečo spraviť, a tak sa len trápime a frfleme. Keď príde nejaký problém, nepostavíme sa mu čelom, ale prvé čo nás napadne je dať si niečo, aby sme mohli vypnúť hlavu a neriešiť to. Tvárime sa, že sme dospelí, že máme život pod kontrolou, pritom život nám uniká pomedzi prsty a nie sme schopní veci riešiť ako dospelí, vyrovnaní ľudia.

We pride ourselves on brands, fame, wealth and a certain luxury. We are young and so all we think about is fun and party. We go to bars because we want to forget how empty we feel during the day. We escape from a reality that we do not like, but we are rarely willing to do anything to change it, so we just worry and moan. When a problem comes up, we don't face it, but the first thing we can think of is to have something to turn our head off and not solve it. We pretend that we are adults, that we have life under control, while life escapes between our fingers and we are not able to solve things like adults and even-tempered people.

Samozrejme poznám i výnimky, ktoré z davu vynikajú a sú práve tým výnimoční. Pretože stoja o skutočnú lásku, o naozajstné spojenie. Ľudí, ktorí vedia, že život nie je vždy prechádzka rúžovou záhradou, no vždy sa situáciam postavia s triezvou hlavou. Poznám ľudí, ktorí nedbajú na značky, bohatstvo a luxus, skrz oblečenie vyjadrujú samých seba a patria do kategórie tých šťastných ľudí. Sú ľudia, ktorí stále berú sex ako niečo sväté, niečo krásne a najmä výnimočné, a tak ho nedokážu mať s hocikým, ale len s niekým, do koho sa predtým naozaj zaľúbili a vytvorili si medzi sebou puto. Poznám ženy i mužov, ktorí majú krásne, vypracované postavy a i napriek tomu ich nevešajú po sociálnych sieťach a nesnažia sa na to ostatných zbaliť a zaujať, pretože sú si vedomí, že sú viac než len kosť a koža.

Of course, I also know the exceptions that stand out from the crowd and are rare. Because they know it's about true love, a true connection. People who know that life is not always a walk through a pink garden, but they always face situations with a sober head. I know people who disregard brands, wealth and luxury, through clothes they express themselves and belong to the category of those happy people. There are people who still regard sex as something holy, something beautiful and especially extraordinary, so they cannot have sex with anyone, but only with someone whom they truly love and made a bond with. I know women and men who have beautiful, worked out bodies, and yet they don't post them on social networks, and they don't try to pick up and engage others because they know they're more than just bones and skin.

Mojím prianím je, aby sme sa začali správať viac ako ľudia, nevyužívali sa navzájom pre svoje vlastné potreby. Prajem si, aby bolo viac ľudí, ktorí chcú, aby ich život bol naplnený nehmotnými hodnotami, akými sú láska, zdravie a šťastie. Viem, že v každom tieto hodnoty tíško driemu, pretože sú našou podstatou už od narodenia, no spoločnosť ich v nás necháva len ticho bdieť. Verím, že raz každý jeden človek pochopí, že láska, skutočná láska je to, po čom má človek túžiť. Verím, že ľudia si raz uvedomia svoju sebahodnotu a nepustia si k telu ľudí len kvôli chvíľkovému potešeniu, ktoré v nich zanecháva len rany a prázdnotu. Verím, že raz príde čas, kedy si ako ľudstvo uvedomíme skutočné hodnoty a zmysel života.

My wish is that we start to behave more like people, not to use each other for our own needs. I wish there were more people who want their lives to be filled with intangible values such as love, health and happiness. I know that in every one's soul these values are, but they snooze, because they are our essence from birth, but society only keeps them quietly in us. I believe that once every single person understands that love, true love is what one should desire. I believe that people will realize their self-worth once and will not let people go for their bodies just because of the momentary pleasure that leaves them only wounds and emptiness. I believe that there will be a time when, as humanity, we realize the true values and meaning of life.

Komentáre

ppl love these

Stres, duševné zdravie, imunita
Tento rok je po dlhej dobe iný, doslova odlišný od minulých rokov. Nikomu z nás by na Nový rok nebo…
Now is time to GIVEAWAY! - Spring awakening
Ahojte, :) dnes nastal ten deň kedy vyhlasujem ďalšiu Giveaway! Ano, čítate dobre. Už vo viacerých …
TOP kozmetické produkty do 3 eur
Ahojte! :) včera pri písaní vedecko-fantastického príbehu do školy som rozmýšľala, čo by som mohla n…
Jarný detox
Jar je už v plnom prúde a ja si tie jarné lúče slnka neskutočne užívam! Po zime je ale dobré dopri…