Social Media Icons

slide code

Photo

Lea
Meet Lea - a 20-year-old girl living in Slovakia, who's a big daydreamer and who doesn't see the world how it is, but rather how it should be. On this online diary I write about everything that crosses my mind, which are often times topics that are up to date in today's society.


welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

EFFLORESCENCE

category 2

LIFESTYLE

category 3

photography

Panama hats | Inspiration

Leto je v plnom prúde a k letu neodmysliteľne patria aj pokrývky hlavy. Panama hat v poslednej dobe zažíva svoju renesanciu a má za sebou takmer 300 rokov slávy. Zo začiatku pánsky klobúk bol v minulosti symbolom elegancie a spoločenského postavenia. Nečudo, že ho nosili mnohí významní muži ako napríklad E.Hemingway, L.d.Caprio, P.Newman  a mnohí ďalší.

Svoj pôvod má v Ekvádore a meno je čiastočne odvodené z vlákna lístia palmy Carludovica Palmata, z ktorých je aj klobúk vyrábaný. Výroba jedného klobúka trvá niekoľko dní, dokonca pri tých najkvalitnejších to býva aj celý rok. Taktiež pletenie tých najkvalitnejších klobúkov z extra jemných vlákien je možné len v noci, kedy teploty výrazne klesajú a nehrozí tak preschnutiu materiálu. Ako povedali mnohí významný ľudia, je to ikonický kúsok, ktorý nikdy nevýjde z módy, preto sa nemusíte báť investovať do naozaj kvalitného klobúka. Samozrejme, pokiaľ vám to vaša peňaženka dovoľuje 😄.

Tento rok sa dokonca vyskytol na módnej prehliadke Chanel, kde Lagerfeldove modelky a aj modely v Havane predviedli tento ikonický kúsok v mnohých outfitoch. Ak si však stále neviete predstaviť k čomu by ste takýto klobúk nosili, odpoveď je ku všetkému. Dá sa s ním vytvoriť mnoho outfitov či už ako doplnok ku klasickým malým čiernym šatám až po jednoduché mestské oblečenie.

Vlastníte panama hat? Páči sa vám a ste rady, že sa z neho stal unisex kúsok?

*all pictures are from Pinterest - they are cropped. All credits to owners.
Love, Lea x

Komentáre

  1. Kiežby mi len sedeli klobúky a nevyzerala som v nich tak smiešne, pretože panama hats sa mi neskutočne páčia, a vždy, keď ich vidím, tak sa mi chce len plakať :D :D
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to mám tak medzi - niektoré sedia a niektoré zas vôbec :/ Panama hats sú super a dúfam, že ten prvý raz nájdem. A určite to s hľadaním nevzdávaj ani ty! :) ❤

      Odstrániť
  2. Zajímavý článek, vůbec jsem toto netušila. Pár klobouků doma mám!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

ppl love these

Stres, duševné zdravie, imunita
Tento rok je po dlhej dobe iný, doslova odlišný od minulých rokov. Nikomu z nás by na Nový rok nebo…
Now is time to GIVEAWAY! - Spring awakening
Ahojte, :) dnes nastal ten deň kedy vyhlasujem ďalšiu Giveaway! Ano, čítate dobre. Už vo viacerých …
First Giveaway!!
Príjemné štvrtočné popoludnie prajem, :) dnes to nebude jeden z tých článkov čo robievam. Už dlhšiu …
TOP kozmetické produkty do 3 eur
Ahojte! :) včera pri písaní vedecko-fantastického príbehu do školy som rozmýšľala, čo by som mohla n…