Social Media Icons

slide code

Photo

Lea
Meet Lea - a 20-year-old girl living in Slovakia, who's a big daydreamer and who doesn't see the world how it is, but rather how it should be. On this online diary I write about everything that crosses my mind, which are often times topics that are up to date in today's society.


welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

EFFLORESCENCE

category 2

LIFESTYLE

category 3

photography

Pre teba, osôbku, ktorá sa v tom celom zamotala

Tento článok píšem pre teba. Pre človeka práve čítajúceho si tento článok, ktorý má o sebe pochybnosti, ktorý má pocit, že mu v živote nič nevychádza, ktorý má pocit, že všetko len kazí a ubližuje ostatným, ktorý má strach, čo si o ňom myslia ostatní. Pre človeka, ktorý verí tomu, že si nezaslúži lásku a nezaslúži si byť ľúbený, pretože je "zlý".

Dúfam, že aj napriek všetkým zlým myšlienkam o sebe samom si uvedomuješ, že si úžasný. Viem, že naša myseľ je niekedy pekne zákerná a hrá sa s nami kadejaké hry. Viem, že niekedy ju nevieš zastaviť a stále sa dostávaš do viac temných zákutí svojej mysle, častokrát nedopatrením, pretože v hĺbke svojej duše neustále dúfaš, že zajtra sa to už opakovať nebude. Viem, že je ťažké s ňou bojovať, hlavne keď sa ťa snaží presvedčiť o opaku toho, čo ti iní hovoria a snažia sa ti dokazovať. No najmä viem, že je nesmierne ťažké vymaniť sa z jej nadvlády, ktorú nad tebou prebrala každý jedenkrát, kedy si s ňou a všetkým tým množstvom myšlienok nedokázal viac bojovať, pohlcujúc ťa celého. Chcem ale aby si vedel, že s mysľou bojuje každý jeden z nás. Nikto nemá svoj shit together. Každý sa niekedy cíti ako nikto a berie sa za zlého človeka. Nie si v tom sám a NAJMÄ tvoja myseľ neurčuje tvoju hodnotu a to, kým skutočne si. Všetci sme len ľudia, ktorí sa snažia žiť najlepšie ako vedia - a počas tohto procesu každý z nás robí chyby, dokonca ubližujeme iným aj keď veľmi moc nechceme, lebo ten hlas mysle v nás je taký silný, že prekričí aj to, čo nám vraví srdce. O čo ťa ale prosím je, aby si po prečítaní týchto mojich slov veril, že nabudúce, keď tie zlé myšlienky opäť prídu, že sa s nimi dokážeš popasovať - nebude to jednoduché, ale každý jedenkrát budeš voči tomu odolnejší a postupne sa dostaneš z toho tmavého miesta, kde práve teraz si, ktoré ti hovorí, že to už lepšie nikdy nebude a ostaneš kvôli tomu sám. Pretože nech si ktokoľvek, si úžasný a hodný lásky - takej, pri ktorej máš až pocit, že žiješ v rozprávke alebo snívaš ten najkrajší sen. Dovoľ láske, ktorú ti dávajú tvoji najbližší, aby ťa celého obsiahla a hlavne, nechaj sa ňou viesť, nepochybuj o nej - pretože človek, ktorý sa na teba pozerá očami lásky vidí, kto skutočne si, vidí v tebe to, čo ty kvôli tým svojím zlým myšlienkam vidieť nemôžeš. 

Viem, že tvoje zlé myšlienky ti spôsobujú veľkú bolesť, stres, smútok. Príjmi všetky tieto emócie, nesnaž sa ich zatlačiť späť do úzadia. Niekedy v sebe nevedome ukladáme to, čo nás trápi, mrzí, bolí alebo aj veci, s ktorými sa nevieme/nechceme popasovať. Začne sa v nás kopiť akási negatívna kôpka, ktorá nás ťaží na duši. Preto ťa prosím o to, aby si sa zmieril so všetkým - so svojimi nie práve najlepšími rozhodnutiami; so svojími chybami a zlými vlastnosťami; s tým, že nie vždy ti všetko vyšlo a pohorel si; s faktom, že nie si dokonalý a aj ty si ublížil; s tým, že nie si taký, aký túžiš byť. Všetko to začína prijatím tým, kto som, prijatím toho nášho reálneho obrazu - pretože aj napriek tomu, že si spravil zlé rozhodnutia, spravil si aj tie dobré; pretože tvoje chyby ťa robia jedinečným a človek musí mať aj zlé vlastnosti kvôli dualite; pretože aj napriek pár zlyhania si dokázal skvelých vecí, kedy si bol na seba hrdý; pretože tak ako si ublížil ty niekomu, aj tebe bolo ublížené; pretože to, kým túžiš byť môžeš byť a v podstate už aj si, len musíš samému sebe odpustiť a tú pomyselnú negatívnu kôpku v sebe zapáliť a sledujúc, ako sa mení na popol opäť uzrieť samého seba, tú peknú dušu, ktorú ty nemáš možnosť vidieť, lebo ti v tom bránila tá kôpka odpadu. Možno si hovoríš, že takto to nefunguje a tvoja minulosť tu bude stále s tebou, čo je pravda, pretože tvoja minulosť ťa zaviedla na miesto, kde práve teraz si. Minulosť tu ale nie je na to, aby z nás neustále cucala energiu a spôsobovala overthinkingovanie, ktoré koniec koncov skončí zlými myšlienkami o sebe samom - je tu na to, aby sme sa z nej poučili a boli s ňou v mieri. Pretože nech už je akokoľvek temná, priviedla ťa na miesto a k ľuďom, pri ktorých ti dáva možnosť robiť veci inak, začať odznova. Prítomnosť je to, čo určuje, kým som - to, ako konám, ako myslím, čo robím a práve ona určuje tvoju budúcnosť. Čo týmto chcem povedať? Aby si žil v prítomnom momente a užíval si to, čo ti život ponúka, nežil myšlienkami v minulosti a ani v ďalekej budúcnosti, pretože je chyba nebyť tu a teraz a vytvárať si dôvody na zlé myšlienky. Ver mi, že všetko bude v najlepšom poriadku s celým tvojom mini vesmírom v ktorom žiješ a ktorý si tvoríš. 

Týmito mojimi slovami ti chcem povedať, že si úžasný. Preto nevešaj hlavu dolu, ale zdvihni ju a obzri sa okolo seba -  na všetko to šťastie, ktoré ťa obklopuje; na všetky príležitosti, ktoré na teba čakajú; na všetku tú radosť, ktorú zažiješ. Život je príliš krátky na to, aby sme žili v sebaľútosti a neužívali si to, čo nám ponúka - a veru, nie je toho málo. Život je plný ups and downs, no nedovoľ mu, aby tie downs tvorili z neho veľkú časť. Zaslúžiš si len to najlepšie, pretože si úžasný, jedinečný a najmä hodný lásky. Kto skutočne si? Odpoveďou na túto otázku je obraz teba v tvojej hlave, keď si predstavíš tú najlepšiu verziu seba samého. To všetko si - tak si dovoľ tým byť, pretože tvoji najbližší ťa presne tak vidia. 

Komentáre

  1. Asi poviem len toľko, že ĎAKUJEM. Tieto myšlienky ma trápia pomerne často, a v poslednej dobe viac než obvykle; takže toto bolo presne to, čo som potrebovala. A určite sa k článku ešte vrátim, lebo viem, že príde chvíľa, kedy budem opäť potrebovať počuť tieto slová 🥰🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK — "Krása" řezaných květin a co se za ní skrývá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. great post!Like your blog, thank you for sharing.

    luxhairshop Black Friday best toupee homecoming

    These contents have greatly helped me.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

ppl love these

Stres, duševné zdravie, imunita
Tento rok je po dlhej dobe iný, doslova odlišný od minulých rokov. Nikomu z nás by na Nový rok nebo…
Now is time to GIVEAWAY! - Spring awakening
Ahojte, :) dnes nastal ten deň kedy vyhlasujem ďalšiu Giveaway! Ano, čítate dobre. Už vo viacerých …
First Giveaway!!
Príjemné štvrtočné popoludnie prajem, :) dnes to nebude jeden z tých článkov čo robievam. Už dlhšiu …
TOP kozmetické produkty do 3 eur
Ahojte! :) včera pri písaní vedecko-fantastického príbehu do školy som rozmýšľala, čo by som mohla n…