Social Media Icons

slide code

Photo

Lea
Meet Lea - a 20-year-old girl living in Slovakia, who's a big daydreamer and who doesn't see the world how it is, but rather how it should be. On this online diary I write about everything that crosses my mind, which are often times topics that are up to date in today's society.


welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

EFFLORESCENCE

category 2

LIFESTYLE

category 3

photography

Využívaš svoj potenciál na maximum? / Do you use ur potential to maximum?



V poslednej dobe si uvedomujem, že je množstvo ľudí, ktorí v sebe majú neuveriteľný potenciál, no nevyužívajú ho. Dokonca som si uvedomila, že ja sama svoj potenciál nevyužívam na maximum najmä kvôli strachu a pohodlnosti, no o tom inokedy. Naša pohodlnosť, strach a možno slabá sebadôvera nás drží ďalej od toho, aby sme dosiahli niečo veľké a spravili obrovský kus vpred z miesta, kde práve teraz stojíme. A to je veľká škoda.

Lately, I realized how many people have incredible potential, but they haven't realized yet. I am also one of those who don't use their potential for the max., but that's mostly because of fear and laziness, though I will write about this next time. Our laziness, fear and also maybe weak self-confidence keep us from making something big in this world and also from making a big step forward from the stage we are at now. And that's a great pity. 

Dnešný svet nám ponúka mnoho možností, ktorými sa môžme prejaviť a naša v podstate neobmedzená sloboda nám dáva možnosť ísť a robiť to, čo skutočne chceme. No na druhej strane dnešný svet ponúka mnoho "zakázaného ovocia", ktoré keď ochutnáme, nevieme prestať. Práve preto ľudí závislých na rôznych veciach počnúc sociálnymi sieťami končiac drogami neustále pribúda. Je ťažké s tým skoncovať a ešte ťažšie si to priznať.

Today's world offers us many opportunities to express ourselves and our unlimited freedom gives us the opportunity to go and do whatever we really want to. But on the other hand, today's world offers a lot of "forbidden fruit," which when is tasted, we can't stop ourselves.  That's why people's addiction to various things, starting with social networks ending with drugs, is constantly growing. It's hard to put an end to it, and it's even harder to admit it.

Všetky druhy závislostí z nás robia pohodlných ľudí stojacich na jednom mieste po príliš dlhú dobu. Čas plynie sakra rýchlo na to, aby sme na jednom mieste stáli niekoľko rokov. Všetci veľmi dobre vieme, že ak niečo chceme dosiahnúť, musíme pre to niečo robiť - musíme výjsť zo svojej komfortnej zóny, musíme si určiť priority, cieľ, musíme sa zbaviť všetkého, čo nás drží ďalej od toho nášho cieľa. A práve to je dôvod prečo je stále len veľmi málo mladých ľudí, ktorí svoj potenciál využívajú. Pretože máloktorý mladý človek si dnes povie, že miesto party pôjde radšej trénovať, aby svoju ďalšiu súťaž vyhral. Pretože len máloktorý človek dnes zdvihne svoj zadok, odlepí zrak zo sociálnych sietí a ide robiť niečo zmysluplnejšie. Poznám ľudí v mojom veku, ktorí svoj potenciál využívajú a robia všetko pre to, aby sa neustále zlepšovali. Trénujú, makajú na sebe, každým dňom sa zlepšujú a približujú k svojmu cieľu, ktorý keď dosiahnú, vytvoria si nový. A práve títo ľudia ma inšpirujú. A vďaka týmto ľuďom si vždy uvedomím, koľko mladých ľudí si "užíva mladosť" dávajúc svoj potenciál, sny a ciele na druhú koľaj.

All these kinds of addictions make us comfortable and stand in one place for too long. Time flies fast to stay in one place for years. We all know very well that if we want to achieve something, we have to do something about it - we have to go out of our comfort zone, we have to set priorities, we must get rid of everything that keeps us away from our goal. And that's why there are still very few young people who use their potential. Because just few young people today say that instead of a party, they will rather train to win their next competition. Because just few people today pick up their butts, can't stop staring their eyes from social networks, and do something more meaningful. I know some people of my age that use their potential and do their best to keep improving. They train, work on themselves, improve every day and approach their goals, after completing it, they will create new ones to achieve. And these people inspire me. And thanks to those people, I always realize how many young people are "enjoying youth" by putting their potential, dreams and goals on the other track.

Poznám, no najmä si všímam mladých, ktorých život je jedna veľká party. Žijú iba v prítomnosti a robia to, čo je pre nich v danej chvíli najlepšie. Nerozmýšľajú o tom, čo bude za týždeň. Užívajú si mladosť, no častokrát skrz rôzne závislosti. Hovoria si, že žijeme iba raz a tak treba naplno. Nemajú problém sa s niekým nezáväzne vyspať, lebo v tej chvíli to tak chceli. Nepociťujú žiadne výčitky, len sa smejú na tom, čo všetko porobili.

I know, but especially I notice young people whose life is a big party. They live only in the present and do what is best for them at the moment. They don't think about what will happen in a week. They enjoy youth, but often through different addictions. They say that we live only once and so it needs to be to the fullest. They have no problems when it comes to sleeping with somebody, because at that moment they wanted it. They feel no remorse, they just laugh at what they have done.

Možno som vadná ja, no ja mám inú predstavu o užívaní si mladosti. Hovorí sa, že mladosť je pochabosť, s čím súhlasím, pretože každý z nás počas týchto rokov nejakú hlúposť spravil. No keď niečo konám, premyslím si, aké to môže mať následky. Žijem v prítomnosti, no zároveň myslím aj na svoju budúcnosť, svoje smerovanie. Niekedy pociťujem výčitky za činy, ktoré som spravila, najmä ak som nimi ublížila aj iným ľuďom. Užívam si mladosť, no nie neustále skrz alkohol, trávu a podobné srandy, pretože všetkého veľa škodí a myslím i na svoje staršie ja, ktoré nechce v 30 chodiť po doktoroch. Nedokážem sa vyspať s niekým, koho poriadne ani nepoznám len kvôli "tomu pocitu" a najmä nie bez lásky a dôvery, ktorú si u človeka nevybudujeme lusknutím prstov.

Maybe I'm weird, but I have a different perspective of enjoying youth. It is said that youth is a foolishness with which I agree, because each of us have done some stupidity during these years. But when I do something, I also think about the consequences. I live in the present, but I also think about my future, my direction. Sometimes I feel remorse for the actions I have done, especially if I have hurt other people. I enjoy youth, but not constantly through alcohol, weed and similar fun, because everything is bad when there's too much of it and I think about my older self who doesn't want to go to doctors in 30s. I can't sleep with someone I don't really know just because of "that feeling" and especially not without the love and trust that we don't build with a finger snap.

Všímam si a som živým príkladom toho, že partia dokáže s človekom spraviť divy. Ak si raz vyberieme zlú partiu, ťahá nás dolu bez toho, aby sme si to my uvedomovali, no oddiaľujeme sa tým našim blízkym a dokonca i sami sebe. Preto je výber spoločnosti v ktorej trávime čas veľmi dôležitý, no tejto téme chcem takisto venovať samostatný článok.

I noticed and also experienced what a group can do with a man. Once we choose the wrong group, it pulls us down without even realizing it, but we move away from our loved ones and even ourselves. Therefore, choosing a company in which we spend time is very important, but I also want to make a separate article about it.

Ako ste na tom vy? Ku ktorej skupine patríte? Máte na vec rovnaký názor alebo to vidíte inak? :)

What about you? Which group do you belong to? Do you have the same opinion or do you see it differently? :)





Komentáre

  1. A toto je presne dôvod, prečo som si povedala, že so školou na chvíľu seknem. Keď som sa každý deň pozerala na mojich (teraz už bývalých) spolužiakov, a videla, ako ich štúdium baví a napĺňa, ako sa hrnú za rôznymi stážami a pracovnými ponukami, ako im absolútne nevadí chodiť do RTVS o šiestej ráno a makať tam i celý deň, bolo mi zo seba iba smutno. Nielenže som pochopila, že žurnalistika nie je pre mňa, ale hlavne som zistila, čo chcem v živote robiť a ako chcem využiť svoj potenciál. Čo ma baví a ako to viem premeniť na full time job.
    A nemám slov – opäť úplne úžasný článok ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "HOW TO ACHIEVE YOUR GOALS"

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som veľmi rada, že si našla samú seba a najmä smer, ktorým sa chceš v živote uberať. Je to jedna z najdôležitejších vecí pre šťastný a naplnený život ☺️
    Ďakujem veľmi pekne! ❤️

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

ppl love these

Stres, duševné zdravie, imunita
Tento rok je po dlhej dobe iný, doslova odlišný od minulých rokov. Nikomu z nás by na Nový rok nebo…
Now is time to GIVEAWAY! - Spring awakening
Ahojte, :) dnes nastal ten deň kedy vyhlasujem ďalšiu Giveaway! Ano, čítate dobre. Už vo viacerých …
TOP kozmetické produkty do 3 eur
Ahojte! :) včera pri písaní vedecko-fantastického príbehu do školy som rozmýšľala, čo by som mohla n…
Jarný detox
Jar je už v plnom prúde a ja si tie jarné lúče slnka neskutočne užívam! Po zime je ale dobré dopri…